maanantai 28. syyskuuta 2015

232 | Hiitillä pitkästä aikaa

Mulanilla on ollut rennompi treenikuukausi, mutta osoitti torstaina lenkillä olevansa edelleen hyvässä kunnossa. Painoi ohjalle mukavasti ja juoksi vähän turhankin lujaa. Tarkoitus oli mennä pitkä hölkkä lenkki, mutta poni kiskoi menemään ja ohjissa sai ihan roikkua, jotta sai laukat alas.


Suunnitelmissa olisi, että 10.10 Forssan poniraveihin mennään. Aiemmin olin vain että kunhan se nyt juoksisi ja jaksaisi maaliin, mutta lauantaina poni käänsi maailman ylösalaisin. Se oli niin jäätävä, että kyllähän siltä nyt jotain uskaltaa odottaakin. Toki tamma on aina tamma ja huono päivä voi sattua, mutta se hiitti...


Lauantaina oli aivan täydellinen päivä hiittaukseen. Lähdimme sitten Riihimäen raviradalle vähän päästelemään. Jo kotona Mulan oli Super innoissaan, koppiin meni niin reippaasti että... Raviradalla tuttuun tapaan kiltisti paikallan valjastettaessa, mutta heti, kun otin ohjat käteen ja kävelin kärryjen taakse, alkoi pieni steppaus. Ensin käytiin kävelemässä sellainen pieni lenkki ympäri.

Sitten radalla menin kaksi hölkkäkierrosta ihan rauhallista vauhtia. Toisella kierroksella otin oikeasti lyhyen vähän kovemman pätkän ja tsekkasin että ponilla on jalat alla, jonka jälkeen ihan rauhallista ravia seuraava kaarre, jossa sitten laitettiin sekki kiinni. Lämmittelykierroksilla Mulan oli juuri täydellinen. Eteni omalla moottorilla, muttei puskenut ja painanut ohjalle.

Heti kun sekki oli laitettu kiinni, alkoi Mulan odottamaan koska juostaan. Volttasin siinä 1100metrin paalulla, vaikka olisi voinut kokeilla sitä 1600metrin paalua, mutta ajattelin että kyllä Mulan sieltä lähtee jos tarve vaatii. No Mulan lähti oikein kivasti matkaan, mutta heti ensimmäisessä kaarteessa painoi ulospäin. Siinä vaiheessa vilkaisin sport trackeria kädessä joka näytti nopeudeksi 3.00 min/km. En meinannut uskoa että siinä kiemurtelussa tuollainen vauhti.

No annoin ponin vain juosta ilman erillistä kehotusta loppusuoralle asti, jossa laitoin pyynnin päälle ja suora mentiin 2.44 min/km ja koko ensimmäinen kierros 3.03 eli ennätysvauhtia. No toisella kierroksella sai pyynti olla melkein koko ajan päällä kun taas kaarteessa kiemurteli pahemmin kuin ensimmäisellä kerralla ja luultavasti kaikilla poneilla ei se yksin juokseminen ole kaikista mieluisinta. Tai no huomautin aina välillä pienellä ohjan liikkeellä tai äänellä ponille, vaikka mielelläänhän se juoksi ja hyvää ravia. Toinen kierros kellotettuna normaalilla sekuntikellolla ja sport trackerilla 2.55! Huippu poni ei voi muuta sanoa!Laukkoja tuli ehkä kaksi koko hiitin aikana. Yksi kerran kaarteessa jossa oli aina ongelmia ja sotkeutui sitten jalkoihinsa, kun puski ulospäin ja kerran ihan lopussa kun alkoi jo vähän olemaan väsyä ilmassa niin meinasi mennä jalat solmuun eikä enää ollut ylienergiaa ja tahtoa kokoamaan sitä ravin puolella, mutta laukat tulivat nopeasti alas.

Lennokas täytyy sanoaHiitin jälkeen poni oli vähän hikinen, mutta ihan pirteä ja ei puhaltanut yhtään. Ei se kunto ole lähtenytkään mihinkään, vaikka niin luulin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti