lauantai 7. toukokuuta 2016

Pikkuinen ulkoilemassaEilen aamulla herättyäni vilkaisin valvontakameraa ja sai siinä pari kertaa silmiä hieraista, kun näytti ihan hassulle. Iisa nukkui seinän vieressä ja jokin siinä karsinan oven edessä. Sitten mentiinkin vauhdilla tallille ja siellä katseli pieni varsuli äitinsä kanssa. Emme siis vielä ehtineet odottaa varsaa syntyväksi, sillä vuorokausiakin oli vasta 326 eikä Iisa osoittanut mitään merkkejä varsomisesta, ei ollut vahatippoja, maito ei ollut  valkeaa edellisenä iltana ja käytöskään ei ollut juurikaan erilaista. Iltamössöjähän Iisa ei ole viimeiseen viikkoon syönyt kunnolla, joten se taisi olla merkki lähestyvästä varsomisesta.

No, onneksi kaikki  oli tallissa hyvin, jälkeiset olivat tulleet ja varsa kävi tissillä, sekä kakkasi. Iisa jutteli kovasti vauvallensa, jos tämä katosi näkökentästä ja greenlinekin maistui. Voitte vain arvata miten vaikeaa oli lähteä kouluun tämän söpöläisen luota, onneksi oli sentään kymmenen aamu, muuten se olisi ollut erittäin vaikeaa. Eilinen menikin siis varsaa ihastellessa ja vähän se pääsi pienelle tutkimusretkelle Urlin karsinaan.

Tänään pieni poika pääsikin sitten ulkoilemaan, aamulla pellolle ja iltapäivällä tarhaan pariksi tunniksi. Varsa on reipas, leikkisä ja nukkuu paljon. Pitäisi jostain nyt kaivaa meidän pienet varsariimut, jotta päästään totuttamaan riimua päähän. Oripojan nimi on vielä kovassa mietinnässä ja yritämme keksiä täydellisen nimen tuolle pikkuiselle. 

Mulan ei ole ollut moksiskaan Iisan puuttumisesta, lähinnä ihmetteli Urlin käytöstä.  Nimittäin Urli kaipasi Iisaa - silmäteräänsä - laitumelle ja paljon. Ruoka ei ole kovin kiinnostanut, on se kyllä vähän syönyt, mutta lähinnä se tuhlaa energiansa huutelemiseen ja hölkkäilyyn. Tänään tein aidat valmiiksi niin, että Urlikin näkee Iisan tämän tarhassa huomenna parin tunnin ajan.  Kyllä se Urlikin siitä tottuu, on vain kovin kiintynyt Iisaan ja Mulan on kuin ilmaa.

 2 kommenttia: