tiistai 4. huhtikuuta 2017

Tauolta paluu

Talvi on ollut tämän blogin kannalta epäaktiivista aikaa, mutta nyt mennään jo kovaa vauhtia kesää kohti. Kesän tulo tarkoittaa myös ponien kilpailukausien avaamista. Mulan avasi kautensa Riian kanssa 2.4 Kouvolassa monte-lähdöllä.

Viimeistelin Mulanin perjantaina. Ajoin noin kuuden kilometrin lenkin, josta suurin osa kävelyä. Otin kolme reippaampaa pätkää, joissa Mulan oli todella hyvä. Mulan on muutenkin tullut paljon paremmaksi tässä kahden viikon aikana, kun ollaan ajettu vähän reippaampaa. Starttiin lähdettiin ihan hyvillä mielin.Riia lähti lämmittämään Mulania noin 40 minuuttia ennen starttia ja lämmitti kaksi kierrosta. Mulan oli tosi tahmea, eikä olisi halunnut ottaa yhtään vauhtia. Mulan meni sitten katokselle seisomaan, kun Riia lähti lämmittämään oman poninsa. Mulan ei palautunut lämmityksestä normaalisti eli sen hengitys tasaantui hitaasti. Olin siinä vaiheessa jo tosi huolissani, mutta poni sai silti juosta. Ohjastajalle ohjeeksi vain, että jos Mulan on haluton, niin ei tarvitse painostaa sitä. Veikkaan, että huonoon palautumiseen vaikutti Mulanin järkyttävä talvikarva, koska  sitä ei tänä talvena klipattu.


No ennen esittelyä kokoontumisringissä pyöriessä Mulan tuntui jo normaalilta. Lähtö pääsi ensimmäisellä yrittämällä matkaan ja Mulan lähti ihan hyvin ja juoksi johtavan vierellä. Ensimmäisessä kaarteessa, joka on myös varikkokaarre, johtoponi hyppäsi Mulanin päälle. Ärsytti tosi paljon, koska tuo kyseinen kurvi on aina ollut Mulanille hieman ongelmallinen. Koska Mulan on tosi herkkä, se myös järkyttyi tapahtumasta, eikä halunnut enää heittää kunnon ravivaihdetta silmään. Loppusuoralle asti se kuitenkin ravasi sijalla 3, mutta menetti sen laukattuaan ja oli lopulta neljäs. Aika oli 3.17 , mutta mitäpä voit odottaa ponilta, jos toinen poni työntää sen matkalla ihan ulkoradoille.Olen kuitenkin todella tyytyväinen poniin ja onnellinen, että se on ihan kunnossa. Se saa nyt normaalia kevyemmän alkuviikon ja sitten suunnataan katseet 17.4 Forssaan ja kärrylähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti