lauantai 31. maaliskuuta 2018

Pikkumusta tulossaViime vuonna päätimme viedä Mulanin astutettavaksi. Päätökseen vaikutti se, että en itse saa enää ajaa sillä kilpaa ja poni oli kilpaillut aktiivisesti kolme vuotta. Halusin myös itse keskittyä täysillä opiskeluun, joten Mulanin astuttaminen vähensi ponien liikutukseen kuluvaa aikaa todella paljon. Ja kyllähän meitä muutenkin kiinnostaa varsojen tekeminen ja tänä vuonna todennäköisesti Iisa pääsee uudemman kerran treffeille.

Varsan tekeminen siis on antanut Mulanille täydellisen tauon töistä. Olisihan ponia voinut silti liikuttaa, mutta oma abivuoteni oli niin kiireinen, että en kerta kaikkiaan olisi millään ehtinyt tehdä sen kanssa tarpeeksi. Mulan on saanut olla myös kengättä ja sen kavionlaatu ei ole niin hyvä, että se kestäisi liikutusta ilman kenkiä. Tämä tuli huomattua jo silloin, kun Mulan muutti meille. Poni oli ollut silloin koko elämänsä kengättä, mutta liikuttaessa se kuitenkin arkoi kavioitaan.

Oriiksi valikoitui komea Dust Mane, joka on hieno rakenteeltaan sekä plussana kilpaillut raveissa kohtalaisella menestyksellä. Dasse omasi myös vahvat jalat, joka oli kriteerinä meidän orivalinnassa.

Veimme Mulanin Vironlahdelle toukokuun lopussa juuri täydelliseen aikaa, sillä poni tuli kiimaan juuri viennin jälkeen ja ori astui sen useana päivänä. Ensimmäisestä yrityksestä Mulan ei kuitenkaan tiinehtynyt ja ponin kesäloma piteni. Toisella kerralla onneksi tärppäsi ja ultrassa näkyi pieni ponin alku. Alunperin tarkoituksena oli, että Mulan olisi kilpaillut vielä syksyllä, mutta odotettua pidemmän kesäloman johdosta luovuimme ajatuksesta. Poni sai aloittaa mahan kasvattamisen.

100 vrk

Aluksi Mulanin oli vaikeaa sopeutua tilanteeseen, jossa liikuntaa rakastava poni jätettiin tarhaan, kun toiset ponit lähtivät lenkille. Urlista ja Mulanista tulikin todella hyvät ystävät loppukesän aikana, kun kumpikaan niistä ei käynyt lenkeillä. Kuitenkin syksyllä Mulan joutui taas sopeutumaan uuteen tilanteeseen, kun Urli laukkasi ikivihreille laitumille. Sopeutuminen vei aikansa, mutta tällä hetkellä poni jää tyytyväisenä karsinaan syömään heiniä, kun russitytöt lähtee lenkille, ja tervehtii niitä iloisesti, kun ne palaavat lenkiltä.


Nyt pieni maha-asukki potkii paljon ja pikkuhiljaa Mulanin tissit alkaa valmistautua tulevaan. Laskettu aika on 28.5. eli odottamista on vielä pari kuukautta jäljellä. Mulanista on tullut tiineyden aikana vähän kärttyisä, lieneekö sille syynä masun asukki. Eikös sitä sanota että tammavarsa saa emätammankin vähän kärttyisäksi?

Tiineysaika on mennyt tällä kertaa ihan hujauksessa, kun Iisan kanssa oli aikaa ajatella tiineyttä paljon enemmän. Nyt omat voimavarat tuli suunnattua opiskeluihin, joten aika on kulunut ihan itsestään. Vuorokausia on takana jo 280, mutta kuvia tiineyen aikana on otettu todella vähän. Alla kuitenkin muutama ihan tuore otos ponista.

275 vrkEi kommentteja:

Lähetä kommentti