maanantai 25. kesäkuuta 2018

Onnistumisia ja epäonnistumisia

Muutamissa raveissa on tullut kevään aikana käytyä ja pientä menestystäkin on irronnut.

Huhtikuun 29. päivä ajoin Iisalla kilpaa Ypäjän paikallisraveissa Forssassa. Poni oli ihan täpinöissään, eikä todellakaan antanut itsestään mitään irti startissa, osasyy ponin suureen kiinnostukseen muista poneista ja hevosista oli varmasti kiima. Voltista poni kyllä lähti hyvin, mutta vauhti katkesi laukkaan. Ajaksi tuli 3.01.1x, on se hirnuminen ja juokseminen yhtä aikaa sen verran haastavaa.

Toukokuun 13. päivä Kepponen sekä Iisa juoksivat kilpaa Forssassa. Lähetysmuotona oli autolähtö. Iisalla ajoi Riia ja poni kävi ajaessa vähän kuumana, mutta oli nyt muuten paljon rauhallisempi ja sen ansiosta aika parani 15 sekuntia ja Iisan uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 2.45.7x.

Kepponenkin käyttäytyi ja suoritti startin paremmin kuin hyvin. Lähdössä Kepponen antoi muille vähän tasoitusta, koska lähtöauto oli taas kerran vähän liian pelottava. Poni kuitenkin lähti hölkkimään hyvää vauhtia ja ohitteli poneja muita poneja ja jo etusuoralla oltiin toisina. Kärkiponi juoksi jo kaukana ja itse pyrin vain varmistelemaan toista sijaa, mutta kärkiponi teki tempun ja hidasti vauhtia paljon, jolloin Kepponen saavutti ja ohitti sen hetkessä. Niin pääsin laskettelemaan Kepposella maalisuoraa ensimmäisenä ja poni otti uransa toisen ykkössijan. Uusi ennätys kirjataankin nyt lukemiin 2.25.0. Ponin ravi oli parempaa kuin aikaisemmin, vaikka kengitykseen tehdäänkin vielä muutoksia, jotta ravista saadaan vielä sujuvampaa.


Sitten Kepponen starttasikin Kokemäellä 10.6 ja täytyy sanoa, että odotin ponilta enemmän. Toisaalta myöskään valmistautuminen starttiin ei ollut sellainen kuin olisi pitänyt. Yleensä käydään noin viikkoa ennen hiitillä tai harkkareissa, nyt ei käyty. Nyt ponilla oli myös ollut muutenkin rennompaa liikutuksen suhteen, joten senkin takia ponin surituskyky ei ollut huipussaan. Asiaa ei myöskään auttanut juuri parhaimmillaan päällä ollut kiima. Poni oli startissa tosi tahmea, laukkaili eikä saanut kunnolla ravirytmistä kiinni. Päästiin kuitenkin hyväksyttyinä maaliin ajalla 2.34x, joka jäi vain 0.7 sekuntia volttiennätyksestä, mutta tiedän ponin kyllä pääsevän paljon kovempaa.Nyt kovasti himottaisi starttailla, mutta startteja ei vain yksinkertaisesti ole. Kilpaa juostaan seuraavan kerran ilmeisesti vasta 20.7 Turussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti