sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Lainakuski käytössäOn niin erilaista lähteä raveihin, kun ei tarvitse itse ajaa. Ei jännitä etukäteen, ei tarvitse pakata omia ajokamoja ja saa miettiä miten kertoa lainakuskille, miten poni on viimeaikoina mennyt. Ponin kilpavaljaiden ja loimien pakkaaminenkin jäi ihan viime tippaan. Kaipaan itse kilvanajoa niin paljon. Onneksi on Kepponen ja pääsen sillä ajamaan kilpaa, mutta vasta kesällä. Toisaalta se etten aja kilpaa mahdollistaa sen, että voin ottaa kuvia radan varressa, eli kyllä siinä on hyvätkin puolensa.


Tämän vuoden starttailu aloitettiin heti ensimmäinen päivä,  kun Mulan juoksi Forssassa ensimmäistä kertaa Riian ajamana kärrylähdössä. Startti sujui paremmin kuin hyvin ja tuloksena toinen sija hienolla uudella ennätyksellä 2.57,9. Itse pelkäsin startin päättyvän hylkyyn, mutta onneksi laukkoja tuli vain yksi. Olin tosi tyytyväinen poniin ja siihen, että yhteistyö uuden kuskin kanssa sujuu.

Toinen startti oli eilen 21.1 Lahdessa. Mulan oli viides ajalla 3.02,2 ja ilman laukkamerkkiä. Olen tavallaan ihan tyytyväinen poniin, mutta se ei ollut ihan oma itsensä. Poni oli vähän laiska ja terävyys puuttui. Nyt Mulan saa taukoa ja seuraavan kerran startataan luultavammin huhtikuussa. Se on tehnyt pitkän kauden ja saa nyt ansaittua lomaa sekä lisää treeniä.

Ja sitten vielä vähän muita kuulumisia:
Kepposen kanssa ajohommat alkaa sujua paremmin, katokseen peruuttaminen sujuu jo hyvin ja kaveriakin maltetaan odottaa kärryt perässä. Kepponen on rauhoittunut todella paljon, kun ikää tulee on pakko alkaa käyttäytyä fiksummin. Kepponen on ollut nyt tosi kiva ajaa, koska se on ollut reipas eikä ole kytännyt kaikkea, paitsi viimeksi Iisa tartutti siihen jonkun pöllötaudin. Piti ajaa jäällä pikkuinen lenkki, mutta eihän siitä mitään tullut, kun ilmeisesti jään alla oli joku peto, joka säikytteli pieniä poneja. Ponit sinkoili vuorotellen suuntaan jos toiseen, joten todettiin paremmaksi vaihtoehdoksi siirtyä tielle hölkkäilemään. Loppulenkillä olikin rauhallisemmat ponit, kun ylikierroksilla käyminen oli kuluttanut vähän energiaa.

Uuden satulan etsintä on käynnistynyt huonosti. Ostettiin yksi Daslön koulupenkki, mutta se oli ihan liian kaareva noiden ponien selkiin. Wintec etsinnässä nyt, koska sen pitäisi sopia ja siinä saa vielä vaihdettua kaaria, toivottavasti löydettäisiin jostain kyseinen satula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti