torstai 11. helmikuuta 2016

255 | Aina vain parempi

Mulan tuntuu aina vain paremmalta treenissä, toki välillä voi olla päiviä että poni on vähän rauhallisempi. Yksin ajaessa Mulan on aina vähän käskettävä, mutta yleensä pelkkä maiskautus riittää. Kaverin kanssa ollaan sitten ihan toista maata, painetaan niin pirusti vaiheittain ohjalle ja laukat saa ihan reippaasti kiskoa alas.

Viime viikkojen ajan olen ajanut Mulanilla 10-12 km lenkkejä ilman kaveria ja välillä Iisan kanssa laukkaa. Mulan on juossut oikein mukavasti, ravi on rullannut oikein ihanasti. Näin saisi jatkua koko vuoden. Hangessakin ehdittiin treenaamaan muutamia kertoja. Tauon jälkeen ponin treenimotivaatio on ollut superisti parempi.

Tänään Urli pääsi pitkästä aikaa mukaan liikkumaan, joten mentiin ihan lyhyt 4,5 km lenkki. Ensin kun Urli tuli takana Mulan meni ihan kivaa reipasta ravia, ilman suurempaa ohjaspainetta, mutta kun Urli kiihdytti laukalla ohi, hypähti Mulankin laukalle ja sai oikeasti ottaa kunnolla kiinni että sai laukan alas, eikä siltikään millään sitä alas. No pienen taistelun jälkeen poni luovutti ja lähti reipasta ravia ottamaan Urlia kiinni. Tämä on tämän ponin heikkous, sillä kuumuu ihan tosi paljon ja silloin ei juokse parhaita vauhtejaan. Mutta eipä tuo minua haittaa, kunhan päästäisiin johonkin lähtöön niin hyvä on, ei sen tarvitse olla niin Super nopea, kunhan ei laukkailisi.

Mulan siis voi paremmin kuin hyvin ja jatkaa treenejä iloisena. Viikonloppuna suunnataan luultavasti hiitille, silloin nähdään missä kunnossa poni on.

 Urli on viettänyt leppoisaa alkuvuotta. Jos nyt jaksaisi taas alkaa ratsastamaan sillä kunnolla, vaan eipä tuo 25-vuotias mummeli taida enää yhdestä lomakuukaudesta piitata. Olen ihaillut viime vuoden kuvia, kun Urli oli tosi hyvässä kunnossa.


Siis oikeesti, tää hevonen <3


Iisakin on viettänyt rentoa elämää. Välillä ajellaan kun pystytään, mutta nyt on ollut vähän liukasta, niin ei tuo paljas kavio pidä. Huomaa kyllä miten paljon kengättömyys rajoittaa. Eihän se mitään haittaa, jos ainut missä ratsastetaan on pehmeäpohjainen kenttä, mutta kun pitää mennä tiellä, niin aika nopsakasti se kavio kuluu. Talvella, kun on vähänkin liukasta, heti lähtee jalat lipsumaan. Joka tapauksessa yritämme pitää Iisaa kengättä niin pitkään kuin mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti