sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

300vrk + arvausleikkiä


Pikkuhiljaa on alkanut Iisassa havaitsemaan loppua kohti etenevän tiineyden merkkejä. Vauhti on hidastunut, ilme muuttunut tuskaisemmaksi ja äkäisemmäksi, toki iloakin löytyy, mutta keskimäärin nyrpeämpi mieliala sekä tissit ovat alkaneet kasvaa ihan reippaasti. Maha kaipaa paljon rapsutuksia, sillä aikaisemmin mahaa, jota ei edes saanut koskea, kutittaa kamalasti ja pitäisi rapsutella koko ajan. Maaliskuussa, kun hevosilla oli kuusi laitumella, toimi se ponin rapsutustelineenä. Eipä taida olo olla enää kovin mukava.Iisalla on tosiaan tissit alkaneet kasvaa jo maaliskuun puolenvälin paikkeilla pikkuhiljaa. Tissien eteen muodostui tuollainen maitolaataksi kutsuttu laatta. Hitaasti ne ovat kasvaneet, mutta kuitenkin aika paljon, mutta mitä nyt äsken tuli internetin ihmeellistä maailmaa selailtua, niin kyllä niiden pitäisi vielä kasvaa jonkin verran. Nisät ovat vielä tuolla tavalla sisäänpäin kääntyneet, mutta kokoajan pikkuhiljaa alkavat kääntyä ulospäin. Kauheasti kuvia ei ole tullut räpsittyä, joten tyytykäämme näihin 300 vrk kohdalla otettuihin. Nythän on siis menossa 304 vrk eli enää 16vrk siihen, että varsa olisi täysiaikainen, mikäli Iisa on astuttu silloin kun me sen luulemme tapahtuneen, sillä ponihan vietti Vallun luona useamman viikon.


Maha Iisalla ei ole mielestäni kovin suuri, mutta kyllä siellä joku kovasti rummuttelee. Ilme on kovin rauhallinen ja juokseminen ei ole enää niin lennokasta ja kevyttä, silti pieni liikunta pitää mielen virkeänä, varsinkin kun joutuu  oleilemaan pienessä tarhassa, koska laidunosuus saa alkaa kasvattamaan vihreää. Uusi tarhakin on työn alla ja projekti on erittäin hyvässä vauhdissa, sillä kaikki tolpat ovat jo maassa, vain laudat ja langat puuttuvat.


Ja sitten pientä arvausleikkiä teille lukijoille. Mitään palkintoa ei ole, mutta toivoisin silti, että mahdollisimman moni osallistuisi, vaikka sitten anonyymisti, jos nimeään ei halua tuoda julki.

1. Varsan syntymäpäivä? (laskettu aika 20.05.16)
2. Syntymäaika (tunnin tarkkuudella)?
3. Tamma vai ori?
4. Väri?
5. Mahdolliset merkit?


Taustatietona:
Kaikkihan on geeneistä ja sattumasta kiinni, mutta Iisan isä on rautias ja Vallu (Allgunnens Valdör) on saanut rautiaita jälkeläisiä, joten geenit mahdollistavat myös rautiaan varsan, vaikka vanhemmat ovat ruunikkoja.
Todennäköisyydet: 56% ruunikko -25% rautias - 19% musta (Linkki nettisivulle, josta saimme todennäköisyydet)
Varsinaisia merkkejähän vanhemmilla ei ole, paitsi Iisalla on jauhokuono.4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mulla on hirveä varsakuume (varsinkin kun näitä teidän postauksia lukee), mutta meidän kaikki tammat on vanhoja paitsi 3w lämppäri, eikä sitä oikein viitsi astuttaa vielä, varsinkin kun olisi tarkoitus kilpailuttaa sitä.

  1. 22.5.16
  2. 01:30
  3. Tamma
  4. Ruunikko
  5. Tähti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos veikkauksesta, meilläkin odotus nousee kun näkee toisten syntyneistä varsoista kuvia.

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :) voi että kun kehtais Zokollakin varsan tehdä !
  1. 21.5.2016
  2. 4.00
  3. Tamma
  4. Ruunikko
  5. Jauhokuono

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos veikkauksesta, Siitä vain oria katselemaan ;)

   Poista