perjantai 29. huhtikuuta 2016

Täältä tullaan tulisesti

...tai hieman vähemmän tulisesti.

Mulan on treenannut mukavasti noin joka toinen päivä, paitsi tällä viikolla useampana ja muutenkin keveitä päiviä on useampi perätysten. Olemme yrittäneet saada ponille vähän vaihtelua ja suosiossa onkin ollut pyörän vierellä juokseminen sekä kentällä/aitauksessa irtojuoksutus ja -hypytys. 

Hypyttäessä Mulan ponnistaa tosi kaukaa, paitsi tänään, kun mielessä oli vain tuore ruoho.  Nostin estettä vähän  ja ponihan hyppäsi sellaiset 60cm kevyesti, hitaasta ravista.  Onse aika hieno ja sopisi varmasti lajiin kuin lajiin, jos nyt saataisiin sitä ratsastajaa sinne selkään vähän useammin.

Viime viikonloppuna meidän serkut kävi kylässä ja he ratsastivat Urlilla ja taluttivat Mulania. Kyllä Mulan on sitten ihana! Meni sinne minne lapset käskivät ja oli kiltti. Onko mitään parempaa, kuin katsoa, kun OMA poni toimii lasten kanssa kuin unelma.

Iisa voi ihan hyvin ja pulleasti. Vähän heinät sotkeutuu karsinaan ja kivennäiset ei tahdo upota kaikki. On greenlinea ja litistettyä kauraa siinä lisukkeena, mutta ei vain maistu. Ehkä sinne mahaan ei kaikki enää mahdu. Tissitkin kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Liikuntana ollaan harrastettu rentoja kävelyitä ja pientä irtojuoksutusta.


Mulanin kanssa suuntamme 5.5 Lahden poniraveihin. Lähtö täynnä hyviä poneja ja paljon. Pitkää mietin, että menisimmekö Ypäjälle vai Lahteen, Ypäjällä olisi ollut parempi sarjakin, mutta kyydin kannalta tämä oli parempi. Nyt kyllä täytyy sanoa, että mitään muuta en odota kuin hyväksyttyä juoksua, jos sitäkään saadaan. Mulan ei ole tuntunut kovin hyvälle kotiajossa, tai kyllä se eteenpäin juoksee ja helposti alittuu se 3.00, mutta se jokin puuttuu ja laukat vaanii joka nurkan takana. Kaipa se silti on sallittua toivoa, että poni juoksisi edes lähelle ennätystään.

Ei kyllä ennen ole näin epävarmat fiilikset olleet ja minä ihan tosissani ehdin miettiä, että en ilmoittaisi ollenkaan, mutta saas nähdä miten meidän käy. Viikonloppuna käydään vähän ajelemassa ja yritetään mennä rauhassa, mutta katsotaan miten me siinä onnistumme, meinaa lenkkivauhdit aina vähän ylittää nopeusrajoitukset.

 
Viikonpäästä ollaan viisaampia ja niin hyvää vappua lukijoillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti