perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ja kura lentää!


Poni oli vähän reippaana kotioloissa ja suorastaan juoksi koppiin.

Tänään pitkäperjantaina lähdettiin kilpailemaan Turkuun. Oltiin oikein ajoissa paikalla 1.5 h ennen starttia.

Lämmitin ennen koe- ja nuoret-lähtöä kierroksen sekä niiden jälkeen kierroksen. Mulan ei tuntunut todellakaan hyvältä lämmittelyssä, laukkaili ja paljon, eikä antanut laukkoja helposti alas. Lisäksi Mulan oli hyperaktiivinen. Kyttäili ja pomppi ensimmäisellä lämmityskierroksella eikä malttanut kävellä. Epäilen, että on kiima päällä, sillä höristeli hevosille yms. sellaista mitä ei normaalisti tapahdu.

Rata oli todella raskas, Tampereella oli Super hyvä rata tuohon verrattuna. Sisärata oli aivan pehmeä ja tuntu ettei poni edennyt siellä mihinkään, mutta sisäradan lähtöpaikalta lähdettiin sisärataa pitkin. Oli paljon parempi, kun ajoi toista-kolmatta rataa, joka ei ollut ihan niin huono.

Mulan lähti tosi hyvin matkaan, mutta laukkasi kaksi kertaa ensimmäisessä kaarteessa, talliporttien kohdalla. Tämä on meillä suuri ongelma, että poni laukkaa aina siellä. Täytyy yrittää itse vain varautua niihin laukkoihin. Laukat olivat paljon pahemmat kuin ennen, eikä poni tahtonut antaa niitä helposti alas. Siinä menetimme hieman sijoitustamme.

Onneksi Mulan korjasi asian loppusuoralla ja puristi hienosti kolmanneksi. Loppusuoralla tuli ihan pieni haparointi ja pelkäsin todella hylkyä. Aika ei ollut kummoinen, nimittäin 3.15, mutta tuolla radalla ihan sopiva. Oli muuten koko lähdön nopein aika.


Ja jalat nousee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti