sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Voittajan on helppo hymyillä

Eilen aamulla heti puoli kahdeksalta suunnattiin auton nokka kohti Forssaa ja pilvenmäen ravirataa, jossa järjestettiin Kisamatkalla Champion match show. Mulanin luokka alkoi heti yhdeksältä ja olimme paikalla puoli yhdeksältä. Kepponen oli ihan ihmeissään uudesta paikasta ja kävi vähän ylikierroksilla. Laitettiin se sitten karsinaan, johon se ei olisi halunnut jäädä, mutta rauhoittui lopulta muutamien kavioniskujen jälkeen mutustamaan heiniä.

Alkoi Mulanin valmistaminen kehää varten: häntä pois paketista (muistakaa aina paketoida ponin häntä kun olette menossa näyttelyihin), suitset päähän, jouhien harjaus, kaviohin öljyä ja turpaan pikkuisen baby oilia. Ponin karva kiilsi jo niin mukavasti ettei siihen tarvinnut lisätä showshinea. Mulan oli valmis ja siirryin lämmittämään ponia. Vähän juostiin ja käveltiin, kunnes siirryimme kehän viereen odottelemaan omaa vuoroamme.

Mätsäreissä ponit arvostellaan pareittain ja parista toinen saa sinisen(II- palkinto) ja toinen punaisen (I- palkinto) ja sitten ponit jatkavat värikehiin, joissa sinisten kehässä on kaikki luokan sinisen saaneet ja punaisessa kaikki luokassa punaisen saaneen. Kummankin värikehän paras jatkaa BIS-kehään.

Kehässä minulla oli erittäin hyväkäytöksinen poni ja se liikkui ihan kivasti. Tuomarilla oli vaikea valita kumpi parista oli parempi ja päätyi antamaan meille sinisen ja parillemme punaisen. Saimme kuitenkin erityiskehut hienoista jouhista. Saimme myös arvostelun, jossa sanottiin:
Hyvä rotutyyppi. Kaunisrakenteinen, hyväasentoiset jalat, varsin hyvässä lihaskunnossa. Liikkuu rennosti, hieno ravi. Jaloissa hieman hento luusto. Käyttäytyy rauhallisesti, seuraa ympäristöä. Hyvin esitetty poni. Kauniit ja runsaat jouhet.
Hyvä arvostelu siis ja olen tyytyväinen. Tuomarina Mulanilla ja minulla oli siis Mirella Ruotsalainen.

Tauolla käytiin ponin kanssa pientä keskustelua :D

Hetken aikaa odoteltiin värikehän alkamista ja siellä sitten pyörimme vähän aikaa. Sinisten kehän voittajaksi valikoitui Mulan ja saimme kutsun BIS-kehään. Supersiistiä! Olin tavattoman onnellinen BIS-kehään pääsystä, vaikka ajattelinkin ettemme siellä tule pärjäämään. Saimme hienon pokaalin, ruusukkeen ja kaulanauhan, kävimme kuvattavana, jonka jälkeen Mulan pääsi karsinaan mutustelemaan heiniä loimi päällä.  Me itse saimme pienen tauon ennen Kepposen luokkaa, joten kävimme syömässä ja vähän katselimme ympärillemme.

Ilo pulpahti, kun selvisi, että olemme sinisten parhaita.


Kunniakierros!

Ehkä vähän turhan aikaisin aloimme valmistamaan Kepposta, avasimme erittäin likaisen häntäpaketin, onneksi meillä oli se paketti ja teimme samat jutut kuin Mulanille, mutta lisäksi Asta lisäsi hieman kiiltoa. Asta lähti vähän taluttelemaan Kepposta, joka oli erittäin virkeällä tuulella. Poni teki pieniä pukkihyppyjä ja keulimisia narunpäässä sekä sai kielen heitettyä kuolaimen päälle. Ennen kehää  poni oli jo rauhoittunut hitusen, mutta oli edelleen levoton.Kehässä Astalla oli rutkasti haastetta yrittää saada levoton nuori seisomaan, eikä seisomisesta tullut oikein mitään. Onneksi liikkeet sujuivat paremmin ja niissä jäi jekut pois. Arvostelussa luki:
 Tiivis lihaksikas runko. Suorat jalka-asennot, pystyt kaviot ja vennot vuohiset. Hieman heinämahaa. Käynti rentoa, vähän laiskaa. Ravi tarmokasta ja erittäin matkaavoittavaa. Utelias ympäristöstä, etsii kavereita. Siitä huolimatta malttaa välillä kuunnella esittäjääkin. Esittäjä rauhoittaa hyvin hevosta, eikä hermostu suotta. Kauniit jouhet. Tuomarina Alex Muurinen.

Kepponen sai siis sinisen eikä pärjännyt värikehässä lainkaan, mutta mitäpä tuosta poni sai ainakin hyvää kokemusta, vaikka pitkä päivä karsinassa alkoikin vähän tympäännyttämään. Joka tapauksessa Kepponen meni koppiin kumpaankin suuntaan todella hienosti, melkein juoksi sinne.


Heti Kepposen jälkeen aloimme valmistamaan Mulania BIS-kehään. Nyt lisätiin myös karvaan vähän kiiltoa ja muuten samat jutut kuin aikaisemmin. Seisoskeltiin jonkun aikaa katoksessa, sillä vettä tihutti hieman. Liikkeelle lähtiessä ponilla oli kuitenkin ihan eri ääni kellossa kuin aamulla. Poni oli paljon reippaampi, energisempi ja malttamattomampi. Juoksinkin sen kanssa hieman enemmän, mutta omasta mielestäni ponin ravi oli paljon parempaa kuin aamusta.


BIS kehässä meidän seurana oli valloittavan ponien punaisen kehän voittaneen welshin lisäksi  toinen toistaan upeampia isoja hevosia, minulla oli joukossa pieni musta shetlanninponi. Jokainen esitti pitkällä suoralla ravia ja Mulan ensimmäisenä. Kehässä oli 10 hevosta joista alettiin sitten pudottelemaan pois. Odotin koko ajan koska sanotaan numero 209 Kaunisrannan Mulan, olin ihan varma että pudottaisiin ensimmäisten joukossa, mutta mitä vielä poni oli viiden parhaan joukossa. Siinä vaiheessa olin jo todella tyytyväinen. Sama meno kuitenkin jatkui ja lopulta jäljellä oli enää kaksi upeaa mustaa, Mulan ja eräs upea friisiläinen. Oli hämmästyttävää tajuta, kun BIS II:ksi nimettiin se friisiläinen ja vain Mulan oli enää jäljellä.

Mulan nimettiin siis koko Match Shown parhaaksi! Mulan sai upean Fleece coolerin, kaulanauhan, pokaalin, rehusäkin ja ruusun, jonka se puraisi poikki. Lisäksi siis voitimme pari heinäpaalia ja valokuvauslahjakortteja. Mieltä lämmittivät myös päivän saatossa tulleet kehut kauniista ponista ja taisi joku kysyä onko se myytävänäkin.

Täytyy sanoa, että oli kyllä mahtavat mätsärit ja hyvin järjestetty tapahtuma, vaikka meille tulikin todella pitkä päivä, mutta kyllä kannatti! Oli ilo osallistua noin hienoon tapahtumaan ja vielä voittaa se! Täytyy sanoa, että yllätys oli täydellinen.

2 kommenttia:

 1. Oi, onnea voitosta.
  Mulan ja Kepponen ovat kyllä todella kauniita ja ihania💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän ne ovat ja erityisesti Mulan on alkanut käyttäytyä niiin hyvin, Kepponen nyt on vielä nuori ja rauhaton sielu.

   Poista