torstai 18. elokuuta 2016

Kuvauskalusto

Meidän kuvauskalusto sai odotetun ja harkitun uudistuksen, kun ostimme uuden kameran rungon sekä objektiivin. Olemme vallinneet uudenkin kameran merkiksi Canonin, jotta vanhat objektiivit sopivat niihin. Yritän kirjoittaa niin että jokainen ymmärtää, mutta jos et ymmärrä jotain niin kysy ihmeessä.


Tässä on meidän vanha kameramme Canon 1100D. Kuvia on kyllä tullut otettua paljon ja hyvin kamera meitä melkein kolme vuotta palveli, mutta nyt kuitenkin  alkoi huomata pientä hitautta ja toimimattomuutta tarkennuksessa. Tämän kameran ehdottomasti huonoimpia puolia ovat huono takanäyttö (ei nää onko kuva oikeasti hyvä) sekä huono tarkennus videokuvauksessa. Yksinkertainen peruskamera, jossa ei kyllä ole sitten mitään hienouksia. Aikanaan ostimme erittäin edullisen hinnan takia tarjouksesta ja hyvähän tämä oli opettelua varten. Nykyäänhän tämän mallin korvaa uudemmat 1200D ja tänä vuonna ilmestynyt 1300D. Tämän version uudempia malleja saa suhteellisen edullisesti juurikin kuvassa näkyvän objektiivin kanssa.

Kamerassa on  kiinni siis kameran mukana tullut 18-55mm objektiivi eli tällä pääse zoomaamaan kovinkaan kauas, mutta kuvasimme tällä ainakin puolisen vuotta ihan hyvin. Itse en kuitenkaan enään pidä tästä putkesta niin paljoa, mutta viimeaikoina on taas tullut kuvattua tälläkin, koska 1100D alkoi kapinoimaan Tamronin putkea vastaan.


Tamronin 70-300mm putki on ostettu lähinnä hevoskuvausta varten. Sillä pystyy zoomaamaan tarpeeksi kauas. Canonin vastaava putki olisi reippaasti kalliimpi, joten päädyimme tähän, toki se Canonin putki olisi varmasti myös kymmenen kertaa parempi, mutta kyllä tälläkin nyt kohtalaisia kuvia saa.


Meidän uusi rakkaus, Canonin 18-135mm putki kuvanvakaajalla. Tämä tarkentaa hiljaa ilman kovia surrutuksia, joka on tietysti iso plussa videoissa. Luultavasti tulemme kuvaamaan teille jatkossa myös videoita ja se on täysin tämän putken ansiota.


Sitten itse kamera, Canon 700D. Pitkään mietimme minkä kameran ostamme ja lopulta päädyimme kuitenkin tähän. Hyvä videokuvaus ja kääntyvä näyttö ihania parannuksia vanhaan. Kosketusnäyttö on ehkä vähän turha, mutta eipä se mitään haittaakaan. Kamera on ihana käyttää ja sillä saa kuvia pienemmälläkin ISO-arvolla. ISO-arvo on luultavasti monelle hieman vieras asia, joten kerrotaanpa että se vaikuttaa kuvan valaistukseen ja suurella ISO-arvolla otetuissa kuvissa on paljon kohinaa (voisiko sanoa epätarkkuutta tai ylipäätänsä kuvan laatu kärsii). Vielä en ole ehtinyt tutkimaan kaikkia kameran mahdollisia ominaisuuksia, mutta olen täysin rakastunut tähän kameraan.

Tässä yksi räpsy uudella kameralla.

 


Sitten viimeisenä kameranjalka. Videokuvauksessa erittäin kätevä ja silloin tällöin tulee käytettyä myös hevosia kuvatessa. Varsinkin jos ottaa kuvia kauempaa tämä on ihan hyvä, sillä saa hieman vältettyä kameran turhaa heilumista. Kätevän kolmijalan ansiosta jalka on helppo saada tasapainoon ja korkeutta on myöskin helppo säätää.


2 kommenttia:

  1. Kivan kameran olette kasanneet itsellenne! Omastakin kamerasta löytyy kosketusnäyttö, empä ole sitä kertaakaan tarvinnut.. :D tosiaan aika turhake kamerassa mutta eipä siitä häiriötäkään ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään ja paljon! Olen jonkun muunkin kuullut sanovan kosketusnäytön olevan vähän turha.

      Poista