sunnuntai 14. elokuuta 2016

RatsureimaPerjantaina 12.8 oli Iisalla taas ratsastuspäivä. Mulan sai tällä kertaa vapautuksen ratsastuksesta seuraavan päivän startin vuoksi.

Kokeilussa oli jättää Musa ilman äitiä laitumelle toisten heppojen kanssa ja sehän onnistui. Poika ei kaivannut äitiä yhtään ja kun Iisa palautettiin takaisin tuli poika joukon viimeisenä katsomaan vain sen takia kun muutkin tuli. Hienoa ettei poika ole äidistä täysin riippuvainen, sillä liikuttaminen on niin paljon helpompaa ilman pientä riekkujaa. Nyt voidaan alkaa treenata Iisa kunnolla, sillä varsa ei ole mukana häiritsemässä ja ei tarvitse huolehtia ettei pikkuiselle tule liian raskasta.

Iisa oli oikein reippaalla tuulella ja koko ratsastuskerta selvittiin ilman pukkeja. Pieni estekin pystytettiin ja Riia ratsasti sen muutaman kerran. Aluksi Iisalla oli ongelmia esteen ylittämisessä, mutta pääsi se sen puhtaasti ylikin. Poni vain tuppasi ponnistamaan todella kaukaa. Iisan ratsastettavuus on myös parantunut, se ei enää painanut kaarteissa niin paljoa ulospäin. Luultavasti suurin osa näistä ongelmista johtuu/on johtunut ponin puutteellisesta lihaksistosta mammaloman jäljiltä. Oli se ilo katsella kun poni tykkäsi ratsastuksesta ja meni reippaasti. Ihanaa, että olemme löytäneet ponille sopivan ratsastajan.

Nythän voi sanoa, että Iisa on peruskoulutettu ratsastukseen. Se osaa liikkua käynnissä, ravissa ja osaa nostaa kummankin laukan. Ihanaa! Lisäksi Riia kokeili pohkeenväistöä, jota Iisa on tehnyt paljon ohjasajaessa ja onnistuhan se selästäkin hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti