tiistai 9. elokuuta 2016

Monitoimiponi

Mulan on saanut viettää viimeaikoina oikeaa monitoimiponin elämää: ratsastusta, ajoa, montea, suunniteltuja näyttelyreissuja ja uintia.

Naapurin tyttö on päässyt ratsastamaan Mulanilla kesän aikana jonkin verran ja kyseinen tyttö ratsasti viime kesänä itse ensimmäistä kertaa ja ratsuna Mulan. Viime kesänä hän ei ratsastanut paljoa, mutta tänä kesänä innostus on saanut siivet selkäänsä. Mulan on toiminut loistavasti ja kiitos Riian muutaman ratsastuskerran, olen uskaltanut laskea Mulanin ja tämän kokemattoman ratsastajan myös vähän irti. Itse olen varmistellut vierellä, mutta kyllähän se ratsastus alkaa pikkuhiljaa onnistua paremmin ja paremmin. Kerran oli Urli mukana ja silloin oli kyllä pakko pidellä pikku poni narussa, sillä kilpailuvietti heräsi heti ja vauhti olisi voinut kiihtyä vähän liikaa. Toivottavasti tyttö jaksaa tulla vielä talvenkin aikana silloin tällöin ratsastamaan.

Ratsastukseen liittyen Mulan ja Riia kokeilivat montea eli raviratsastusta Riihimäen harjoitusraveissa 26.7 . Kummankin ensimmäisessä montessa suoritus oli hyvä, olen todella tyytyväinen. Aika ei ehkä ollut päätä huumaava, ehkä 3.10-15, mutta ravi oli hyvää. Mulan joutui lähtemään ainoana monte-valjakkona yksin 20m taaempaa kuin muut samanaikaiset, joten kiinni se ei saanut kuin muutamia paalulta lähteneitä hitaita poneja.  Satulana toimi Iisan yleissatula, joka istuu hyvin myös Mulanille.

Kuva: Susanna Multamäki

Lisäksi Mulan on pääsyt vähän uimaan järveen ja saanut juosta irtona yhdessä Kepposen kanssa.

 Ja sitten, Mulan sai kutsun eliittinäyttelyyn 11.9 Kangasalalle ja sinnehän me ajattelimme mennä. Itselle on jo vaateet hankittuna ja melkein jo jännittää, esitän itse ensimmäistä kertaa ihan oikeissa näyttelyissä.Viime lauantaina Mulan kävi hiitillä yhdessä Riian ponin Riinan Ruusun kanssa. Riina oli oikein hyvää hiittiseuraa sillä se ei mennyt kuin vähän Mulania hitaampaa, jolloin minun ei tarvinnut pidätellä Mulania niin paljoa. Mulan juoksi hyvin, vain yksi pieni laukka, joka oli täysin minun vika. Ei tainnutkaan kengitysmuutos olla ihan huono, nimittäin laitettiin normaalit ratsukengät myös eteen, jotka ovat vähän painavammat kuin mitä Mulan on ennen käyttänyt. Lämmitin kaksi kierrosta ja hiittasin myös kaksi kierrosta, ensimmäinen kierros mentiin tosiaan vähän rauhallisemmalla tempolla ja toisella kierroksella Mulan lasketteli ihan hyviä vauhteja eli kunnossa ollaan. Hiitti vaikutti poniin positiivisesti sillä seuraavan päivän ajossa poni tuntui todella hyvälle.

Ja vielä ensi lauantaina suuntaamme Mulanin kanssa Kouvolan poniraveihin. 40m takamatkaa ja kovia kavereita vastassa. Realistinen tavoite on hyväksytty, laukaton juoksu niin että poni edes tuntuu hyvältä.


Ps: Perustimme blogille instagram-tilin, joten menkääs seurailemaan russrakkautta instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti