maanantai 26. syyskuuta 2016

Ei mikään automaattiPoneilla on jatkunut ratsastusta noin kerran viikossa. Iisalla on käynyt Riian lisäksi pari nuorempaa ja kokemattomampaa, joita se on kyydinnyt kiltisti ja turvallisesti.

Aluksihan Iisa kulki Riiankin kanssa niin hienosti, mutta kunnon kasvaessa alkaa energiaa riittää myös kiukutteluun, vaikka ihan mammalomalaisen kuntohan ponilla vielä on. Se oli vain yksi kerta, kun poni keksi aloittaa rodeoponin uran. Sen jälkeen se oli vähän haastavampi ratsastaa, nimittäin pukkia tuli sekä ravissa että laukassa. Onneksi saimme hieman apuja ja sen jälkeen ollaan ravailtu ja laukattu liinassa. Ravi alkaa jo uudestaan luonnistua vapaana, mutta laukataan vielä varmuuden vuoksi liinassa. Liinassa Iisaa saa kontrolloitua paremmin ja se ei pysty pukittelemaan, kun pyytää menemään riittävällä vauhdilla ympyrää.  Kyllä siitä vielä kiva tulee, kunhan nitistetään pukkivaihde pois käytöstä. Iisa on ihan kiva poni, se pitää vai saada ensin toimimaan. Onneksi pikkuratsastajat saavat mennä rauhassa. Toki he ovat vielä siinä vaiheessa, että minä vielä talutan, joten Iisa ei pääse keksimään tyhmyyksiä.


Eilen meni jo paremmin, joskin Iisa olisi saanut ajatella vähän enemmän eteen (Nyt kun kehun, seuraavalla kerralla ollaan varmaan maanpinnalla...). Ravissa Iisa meni oikein nätisti ja tytöt tulivatkin muutaman kerran ravipuomit, jotka sujuivat hienosti. Laukat otettiin taas liinassa ja välillä meinasi ponilta loppua vauhti, mutta silti se laukkasi nätisti ilman pukkeja. Se ei näyttänyt eilen kiukkuiselta tai siltä, että olisi tehnyt mieli pukittaa. Loppuravitkin poni talsi oikein kivasti, mutta akku meinasi vähän hyytyä. Taisi olla vähän poikki edellisen päivän irtohypytyksestä, kun hyppi niin innoissaan ja kävi kierroksilla. Pitäisi saada ratsastaessakin into kohdistettua oikeisiin asioihin.Entäs sitten Mulan? No se nyt on pieni viipottaja. Pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään mitä pohkeilla puristaminen meinaa. Mulan on ihan kiltti ratsastaa, mutta menee niin helposti niin kovaa varsinkin, jos heppa on mukana. Muuten sillä voisi ratsastaa lähes kuka vain, mutta se vauhti ja pieni ohjille painaminen aiheuttaa vähän vaikeuksia. Laukkakin nousee jotenkuten, mutta siinä on paljon, paljon hiomista.  Mulanilla on ratsastettu vähän vähemmän, kun eilen Riia ratsastikin vain Iisan ja edelliskerralla alkoi pimeys painaa päälle, joten ratsastus jäi aika lyhyeksi. Hei syksy tulee, illalla on jo pimeää!

Harmittaa ihan vietävästi, kun ei ole monte-sarjoja Mulanille. Nyt olisi hyvä ratsastaja, mutta kaikki sarjat ovat vähän liian nopeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti