maanantai 5. lokakuuta 2015

233 | Kaikkien kuulumiset


Mulan on alkanut treenailla vähän aktiivisemmin ja lauantaina starttiin olisi tarkoitus mennä. Kävimme Astan kanssa oikein kunnon lenkin ponilla, kun kaksi istui kärryillä ja matkaa kertyi 8km. Menimme ihan rauhassa ja Mulankin oli rauhallinen, ehkä koska ei ollut kavereita ja kai se lastikin vähän menoa hidastaa. Tällaisia lenkkejä lisää niin voimaa tulee.

Ajon lisäksi olen Mulania irtohypyttänyt kerran viikossa ja irtojuoksuttanut muutamia kertoja. Juoksuttaminen on niin helppoa ja nopeaa, että tekee mieli aina kun on vähän vähemmän aikaa liikuttaa edes jotenkin. 

Iisa on käynyt nyt harvakseltaan ajolenkeillä. Viimeksi se kävi kun Asta ajoi yhdellä kädellä. Hyvin se onnistui, mitä nyt välillä vähän hurjasteli. Iisa on niin automaatti ja helppo että sitä voi ajaa vaikka yhdellä kädellä.

Lisäksi Iisa on saanut juosta irtona ja liinassa, sekä olla lasten opetusponina. Eräs tyttö on käynyt Iisalla säännöllisesti (lähes viikon välein) ratsastamassa ja on jo kokeillut mennä ilman taluttajaa. Hui kamala miten nopeasti pienet lapset oppii. Ja Iisakin on käyttäytynyt hyvin, mitä nyt välillä meinaa ruokahalu olla ylitsepääsemättömän suuri. Lisäksi Iisalla on käynyt kerran kolme muuta aloittelijaa, joihin Iisa meinasi jo kyllästyä.

No entä Urli. No sehän oli kiimassa, ja voimakkaassa sellaisessa. Vanha hevonen ja tuollainen kiima. Iisan kanssa ne tuolla laitumella kitisi ja kilju. Nyt alkaa onneksi olla jo takanapäin. Ja ratsastaessa Urli on ollut vauhdikas. Nyt menin kahtena peräkkäisenä päivänä pellolla ns. kentällä ja hevonen ei toiminut sitten yhtään. Pää taivaassa ja ei voi totella mitään. Ainut mitä kuuntelee hyvin on eteenpäin pyytävät avut. Ehkä tottelemattomuus johtuu maastoilusta. Maastossa hevonen saa mennä niin kovaa kuin tykkää niin eihän nyt kenttä ja selvät rajat kelpaa.


Postauksen kuvat ovat viikko sitten otettuja. Poneista otimme rakennekuvia ja Urli nyt sattui innostumaan juoksemaan, joten siitä reippaita kuvia. Voin kertoa, että kolmen hevosen saaminen samaan kuvaan on erittäin hankalaa.


2 kommenttia:

  1. Oon jotenkin luullut että urli on ruuna :'D vähän hämmensi tuo että sillä on ollut kova kiima, jouduin pariin kertaan lukea :D te olitte tulossa kanssa forssan poniraveihin, siellä nähdään ! :) kivoja kuvia, varsinkin iisan rakennekuvat on tosi nättejä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Urlin nimi on vähän hämäävä ;) tosiaan vihdoin mennään samoihin raveihin. Ja kiitos. Iisa on ehkä alkanut ymmärtämään että miten kuvissa seistään.

      Poista